Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Περί γελοιογραφίας ο λόγος...

   Μια και αναφερθήκαμε στην τέχνη της γελοιογραφίας και πριν αποπειραθούμε να κάνουμε δικές μας, παραθέτουμε πληροφορίες για δύο από τους σημαντικότερους Έλληνες γελοιογράφους καθώς και ένα μικρό δείγμα της δουλειάς τους.


Αρκάς: Ο Αρκάς ή Αντώνης Ευδαίμων όπως έχει ακουστεί, είναι Έλληνας καλλιτέχνης που ασχολείται με την τέχνη των Κόμικς. Ξεκίνησε από τις αρχές της δεκαετίας του '80 δημοσιεύοντας τη σειρά "Ο Κόκκορας" στο περιοδικό Βαβέλ και στη συνέχεια το ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ και στο ΜΙΚΡΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ.
  Το έργο αποτελείται κυρίως από σειρές με συγκεκριμένο θέμα- πρωταγωνιστές που δημοσιεύονται σε περιοδικά εφημερίδες και συγκεντρώνονται στη συνέχεια σε άλμπουμ.
  Από τα έργα του "Ο Ισοβίτης" έχει γίνει σειρά με μαριονέτες για την ελληνική τηλεόραση. Δουλειές του έχουν μεταφραστεί σε άλλες γλώσσες (αγγλικά, γερμανικά, ιταλικά, γαλλικά,ισπανικά, πορτογαλικά, πολωνικά, ρουμάνικα,σέρβικα και βουλγάρικα). 



Πηγή: Arkas Blog




        " Η ζωή μετά"

                                                  
                                                                "Ο Ισοβίτης"                                           


"Χαμηλές πτήσεις"

























  
ΚΥΡ: Ο ΚΥΡ κατά κόσμον Κυριακόπουλος Γιάννης θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες γελοιογράφους, έχοντας πολλά χρόνια στην πολιτική και κοινωνική γελοιογραφία. Στο πέρασμα των χρόνων έχει γελοιογραφήσει σε πληθώρα εντύπων (Κυρίως εφημερίδες αλλά και περιοδικά).






                                    
                                                         
                 

                                                        



                Ο Κυρ

Προσεχώς τα δικά μας έργα.... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου